Bizi Takip Edin

Girişimcilik

Gürkan Uğraş: Pazarı büyütmeye devam edeceğiz!

Yayınlandı

tarihinde

Ofix.com CEO'su Gürkan Uğraş Röportajı

2018 hoş geldi, sefa geldi efendim… Ofix.com ekibi olarak tüm okurlarımıza sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı nice yıllar diliyoruz… Yeni yılın bu ilk günü için, Ofix.com CEO’su Gürkan Uğraş‘ı Ofix Blog‘da misafir ettik. Kendileriyle hem Ofix.com‘un son bir yılı, hem de 2018 hedefleri konusunda keyifli bir söyleşi yaptık. Bize zaman ayırıp sorularımızı içtenlikle cevaplayan sayın Gürkan Uğraş‘a teşekkür ediyor, bir kez daha tüm okurlarımızın yeni yılını kutluyoruz efendim…

Ofix.com CEO’su Gürkan Uğraş Röportajı

Merhaba Gürkan bey, öncelikle bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Ofix.com’da 2017 yılı çok yoğun geçti. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?

Merhabalar, öncelikle herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlamak istiyorum. Gerçekten de çok çalışan, bilgi ve deneyim düzeyi yüksek bir ekibimiz var. Ve Ofix.com ailesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Hem ürün çeşitliliğimiz, hem de pazar payımız sürekli artıyor. Katkılarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkür etmek isterim.

Ofis sarf malzemeleri piyasasında 2017 yılında rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz? Ofix.com diğer e-ticaret siteleri karşısında hangi özellikleriyle öne çıkıyor?

Açıkçası, “ofis sarf malzemesi” denildiğinde, akla çoğu zaman kırtasiye ürünleri geliyor. Oysa, köşe başındaki marketten alınan iki kilo çay da bizim pazarın içinde. Ofislerde düzenli olarak sarf edilen gıda, temizlik, mobilya, kırtasiye ürünlerinin bir arada satışa sunulduğu Ofix.com, uygun fiyat avantajlarının yanı sıra, zaman maliyetlerini de azaltıyor. Farklı türlerdeki pek çok ofis sarf malzemesini tek bir adresten satışa sunmak ve teslimat sürelerini kısaltmak sektörde bizi öne çıkarıyor. Ofix.com‘un İstanbul içi teslimatları kendi araçlarıyla ve çok kısa bir sürede yapması, müşteri sadakati konusunda önemli sonuçlar doğuruyor. Müşteriler bizi yalnızca fiyat avantajı nedeniyle değil, zaman maliyeti nedeniyle de tercih ediyor.

Ofis sarf malzemeleri piyasası, ihtiyaç belli olduğu ve bu ihtiyacı gideren firmalar belli olduğu halde, Ofix.com tarafından farklı kategorilerdeki ürünler aynı çatı altına toplanmadan önce ismi konulmamış bir pazardı. Genelde kırtasiyeciler tarafından sahiplenilmiş olması nedeniyle, bizi de “kırtasiyeci” olarak gören çok oldu. Oysa ki ofislerin ihtiyaçları kırtasiyeyi de kapsamakla beraber, kırtasiyenin çok ötesinde. Bu bakımdan, ofis sarf malzemeleri piyasası bence rekabet için yeterli koşullara sahip değil. Ve 2017 yılında olduğu gibi, 2018’de de Ofix.com‘un büyümesi devam edecek. Rekabet etmektense pazarı oluşturmak için çabalayan firmalardan oluşan bir pazara sahibiz. Sektörümüzdeki diğer firmaları birer rakip olarak görmekten çok, aynı yolda mücadele eden yoldaşlarımız olarak görüyoruz. Bu yolda karşılaşmalar elbette kaçınılmaz. Ancak kibarlığımızdan ödün vermeden, asli görevimiz olan pazarı büyütme işine 2018’de de devam edeceğiz.

“Müşterilerle doğrudan iletişim kurmak bizim için çok önemli.”

Türkiye’de e-ticaret hızla gelişiyor. Ofix.com bu gelişime ayak uydurmak için alt yapısını ve ürün çeşitliliğini nasıl geliştiriyor?

Bizim işimiz sürekli önde gitmek, yeni teknolojileri yakalamak ve kendimizi bu şartlara hazırlamak. Örneğin, 2015 yılında uygulamaya başladığımız telefonla üyelik, Türkiye’de bir ilkti. Ofix.com bireysel müşterilerin yanı sıra Kobi’lere de hizmet veren bir kurum. Fakat pek çok Kobi, e-ticarettin sunduğu fırsatlardan yeterince yararlanamıyor. Bu kullanıcıların rahatça alışveriş yapmaları için cep telefonu numarasıyla sitemize giriş yapmalarını sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirdik. Bu sistemle Kobi’lerin yanı sıra, orta yaş üzeri kullanıcıların da sitemizden alışveriş yapmalarını sağladık. Müşterilerle doğrudan iletişim kurmak bizim için çok önemli. Atacağımız adımları müşterilerin ihtiyaçlarına göre belirliyoruz.

Bununla birlikte, farklılaşma da bizim için çok önemli. Örneğin mobil uygulamamız, e-ticaret sitelerinin alışılmış mobil uygulamalardan çok farklı. Ofix.com‘un mobil uygulamasında, müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünlerin barkotunu okutarak sitemizdeki fiyatını görebilecekleri ve sonra da bu ürünleri kolayca sipariş verebilecekleri bir format belirledik. Fiyat karşılaştırması yapmayı çok kolay hale getiren bu uygulamayı zaman içinde geliştirdik. Müşterilerimizden aldığımız dönüşlerle mobil uygulamamızı daha da geliştiriyoruz.

Bu gibi pek çok yenilik, 2018’de de gündemimizde. Hepsini buradan açıklamayayım, sürpriz olsun. Fakat şu kadarını söyleyebilirim ki, 2018 yılında müşterilerimize çok daha güçlü bir teknolojik alt yapıyla ve yeni uygulamalarla hizmet sunacağız. Ürün çeşitliliği konusundaki önceliklerimiz de yine müşterilerimizin ihtiyaçları olacak. Bizim için kilit soru, “Ofise ne lazım?” sorusudur. Ürün çeşitliliğimiz, bu soruya verilebilecek cevaplara göre 2018’de de artmaya devam edecek.

“Uzun soluklu birliktelikleri tercih ediyoruz.”

Peki Gürkan bey, e-ticaret sitelerinde ilgiyle takip edilen konulardan biri de kampanyalar. Ofix.com’da 2017 yılı kampanya yönetimi açısından nasıl geçti? 2018 kampanya planlamasında Ofix.com’un öncelikleri neler olacak?

Kampanyalarımız evet, ilgiyle takip edilmekte. Ancak biz daha çok uzun soluklu birliktelikleri tercih ediyoruz. Ofislerinin sarf malzemelerini bizden almaya karar veren işletmeler dönemsel kampanyalardan çok, istikrarlı fiyat ve kaliteli hizmet beklentisi içinde. Kampanya yönetiminde, müşterilerimizin satın alma alışkanlıklarına öncelik tanıyoruz. Bu bağlamda 2017 yılı oldukça verimli geçti. Yaptığımız incelemeler sonucunda, müşterilerin ofis sarf malzemelerini bir seferde çok uygun fiyatla almak yerine, her seferinde makul fiyatla almayı tercih ettikleri sonucuna ulaştık. 2018 yılı kampanya planlamamızda da bu konuya öncelik vereceğiz. Daha çok satış yapmak üzerine kurgulanmış e-ticaret sitelerinin hizmette aynı kaliteyi uzun süre koruyamadıklarını biliyoruz. Hizmet kalitesi bizim için ilk sırada yer alıyor.

E-ticaret sitelerinde ilgi çeken bir diğer konu da bloglar. 2017 yılında Ofix.com’un en önemli yeniliklerinden biri Ofix Blog’du. Bu vesileyle, Ofix Blog’un hikayesini de sizden dinlemek isteriz.

Ofix.com‘un yaptığı her şey yeni. Biz kopyalayan değil, kopyalanan olmak durumundayız. Ne ticareti, ne de e-ticareti yeniden kurgulamıyoruz, müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmak için uğraşıyoruz. Ofix.com sitesinin online alışveriş rehberi olarak hayata geçirdiğimiz Ofix Blog, müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimi sunma çabamızın bir ürünü. 2017 yılında güzel bir çıkış yakalayan Ofix Blog, inanıyorum ki daha da iyi yerlere gelecek. Çünkü bize en iyisi yakışır…

Bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ederiz Gürkan bey.

Ben teşekkür ederim. Sevgiyle…

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Girişimcilik

Elon Musk’ın yapay zeka girişimi xAI’de taşlar yerinden oynamaya devam ediyor.

Yayınlandı

tarihinde

Ayın başında tablo şuydu: 11 kurucu ortaktan sadece ikisi şirkette kalmıştı.
Şimdi o iki isim de yok. Business Insider’ın aktardığına göre Manuel Kroiss ve Ross Nordeen da xAI ile yollarını ayırdı.

Kroiss’in yakın çevresine ayrılık kararını ilettiği konuşuluyor. Nordeen’in ise cuma günü şirketten ayrıldığı söyleniyor.

Musk kısa süre önce xAI için “ilk seferde doğru kurulmadı” demişti. Şirketin şu an baştan, daha sağlam bir şekilde yeniden kurulduğunu ifade ediyor. Bu arada xAI’nin SpaceX tarafından satın alınmasıyla birlikte SpaceX, xAI ve X (eski Twitter) aynı çatı altında toplandı. Tüm bunlar olurken SpaceX’in halka arz planları yaptığı da konuşuluyor.

Kroiss ve Nordeen doğrudan Musk’a bağlı çalışan iki kritik isimdi. Kroiss, şirketin pretraining ekibini yönetiyordu. Nordeen ise Musk’ın en yakınındaki operasyon isimlerinden biriydi. Daha önce Tesla’da çalışan Nordeen’in, Musk’ın Twitter’ı satın aldığı dönemdeki büyük işten çıkarmaların planlanmasında da rol aldığı biliniyor.

TechCrunch da konuyla ilgili xAI’ye ulaşıp yorum istemiş durumda.

Kaynak : TechCrunch

Okumaya Devam Et

Başarı Hikayeleri

Ayn Rand: “Ben merkezliyim” deyip kaçmayın… kadın bunu felsefeye çevirmiş

Yayınlandı

tarihinde

Bir yerde mutlaka denk geldiniz:
Atlas Shrugged efsane” diyen biri…
Ya da LinkedIn’de “birey ol, sürü olma” temalı bir paylaşım.

Peki kim bu Ayn Rand ve neden hâlâ konuşuluyor?

Spoiler: Bencilliği savunuyor ama sandığınız gibi değil.

Kısaca Ayn Rand kim?

Ayn Rand, 1905’te Rusya’da doğuyor, genç yaşta ABD’ye göç ediyor. Romanlarıyla hem edebiyat hem de felsefe dünyasında olay yaratıyor.

En bilinen kitapları:
The Fountainhead ve Atlas Shrugged

Ama asıl bomba: Kendi felsefesini kuruyor → Objektivizm

Objektivizm ne diyor?

Çok basit üç cümleyle özetleyelim:

1. Gerçeklik gerçektir.
“Ben öyle hissediyorum” demek, gerçeği değiştirmez.

2. En büyük rehber akıl.
Hisler değil, mantık karar verir.

3. Hayatının amacı: kendi mutluluğun.
Evet, kulağa iddialı geliyor.

“Rasyonel bencillik” meselesi

Rand’ın bencillikten kastı:
“Kimseyi ez geç” değil.

Daha çok şu:
Kendi hayatını ciddiye al.
Kendi emeğini savun.
Başkaları için kendini sürekli feda etmek zorunda hissetme.

Yani:
“Kendini yok sayma” diyor aslında.

Biraz da magazin tarafı..

  • Hollywood’da figüranlık yapmışlığı var.
  • Hatta gelecekteki eşiyle bir film setinde tanışıyor.
  • Bir tiyatro oyunu yazıyor ve jürisini seyirciler arasından seçtiriyor. (Evet, interaktif içerik 1930’lar edition.)

Kadın içerik üreticiliği olayını zamanından önce çözmüş.

Neden bu kadar tartışılıyor?

Çünkü şunu söylüyor:
“Toplum için yaşamak zorunda değilsin.”

Kimi bunu özgürleştirici buluyor,
kimi fazla sert.

İki taraf da haksız sayılmaz.

Son soru:

Kendi mutluluğunu merkeze almak mı daha cesur bir duruş, yoksa fazla mı ‘ben merkezli’?

Yorumlarda düşünceler serbest

Okumaya Devam Et

Girişimcilik

Cüneyt Arkın: Sinemaya adanmış bir hayat…

Yayınlandı

tarihinde

Yazar:

Cüneyt Arkın'ın başarı hikayesi Ofix Blog'da...

28 Haziran Salı günü sanat dünyamızdan bir yıldız kaydı. Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. 300’den fazla sinema filmi, birçok dizi ve tiyatro oyununda seyircisine unutulmaz anlar yaşatan Cüneyt Arkın‘ın vefatı ülkemizde büyük bir üzüntü yarattı. Yeşilçam melodramlarının yakışıklı jönü, oynadığı her rolü adeta yaşadı, her rolün hakkını verdi. 1970’li yıllarda rol aldığı tarihsel içerikli filmlerde Malkoçoğlu, Kara Murat, Battal Gazi karakterleriyle milli bilinci güçlendirdi. Yenilmez ve yiğit direnişçi rolleriyle Türk insanının gönlünde taht kurdu. Filmlerinde dublör kullanmayı reddetti. Bu nedenle sayısız kaza geçirdi. Aldığı yaralar bedeninde kalıcı hasarlar meydana getirdi. Fakat en ufak bir pişmanlık duymadan yoluna devam etti. Oyunculuğun yanı sıra senaristlik, yönetmenlik ve yapımcılık alanlarında da önemli başarılara imza attı. Bir Ofix Blog klasiği olan başarı hikayeleri köşemizde bu hafta, Cüneyt Arkın‘ın hayatından kesitler sunarak başarı hikayesini okurlarımızla paylaşacağız. Bu vesileyle kendisine rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

(daha&helliip;)

Okumaya Devam Et

Trendler