Bizi Takip Edin

Lifestyle

Mutfak Dostu Ernet Ürünleri

Yayınlandı

tarihinde

Ernet ürünleri hakkında faydalı bilgiler Ofix Blog'da...

Evlerde ve işyerlerinde en fazla kirlenen alanlardan biri mutfaktır. Mutfak temizliği konusunda gösterilen hassasiyet, evlerde ve işyerlerinde hem sağlık, hem de motivasyon açısından önemli kazanımlar sağlar. Mutfak temizliği için kaliteli ve ekonomik çözümler sunan Ernet ürünleri, online ofis marketiniz Ofix’in verilerine göre evlerde ve ofislerde en fazla tüketilen temizlik sarf malzemeleri arasında yer almakta. Ofix Blog‘da bugünkü yazımızda, mutfak dostu Ernet ürünleri hakkında faydalı bilgiler paylaşacağız. 

Ernet Pro Active Fırın ve Izgara Yağ ve Kir Sökücü – 435 ml

Mutfak dostu Ernet ürünleri listemizin ilk sırasında, Ernet Pro Active fırın ve ızgara yağ ve kir sökücü – 435 ml var. Mutfakta en çok kirlenen araçlardan biri fırındır. Her kullanımdan sonra fırınlarda az veya çok kirlenme oluşur. Mutfak temizliği konusunda en fazla ihmal edilen işlerden biri de yine fırın temizliğidir. Fırını aslında her kullanımın ardından temizlemek gerekir. Ama nedense fırın temizleme işi çoğu zaman ihmal edilir. Veya fırın içi temizliği yapılması gerektiği şekilde yapılmaz. Yeterince temizlenmeyen fırın tepsileri, ızgara ve fırının iç yüzeyinde oluşan yağ lekeleri, fırında mikropların oluşması için elverişli bir ortam yaratır. Fırında yemek pişirirken yüzeye sıçrayan yemek kalıntıları da yine, fırını sağlıklı ve verimli bir şekilde kullanmayı engeller.

Ernet Pro Active fırın ve ızgara yağ ve kir sökücü – 435 ml ürünümüz, fırın ve ızgara temizliği için iyi bir seçim olabilir. Bu ürünleri en zor kurumuş lekeler, yağlar ve yanmış artıklar üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ernet markasının bu ürünleri, fırınınızın ve ızgaraların temiz ve parlak görünmesini sağlar. Ortamda biriken mikroorganizmaları yok eder. Bu sayede fırınınızda ve mutfağınızda kötü koku oluşmasını önler. Bu ürünleri fırın ve ızgaranın yanı sıra aspiratör filtresi, yanmış tava ve tencere ile döküm ocaklarda zorlu yağ lekeleri temizliğinde de kullanabilirsiniz. Spreyli kullanım için, püskürtme başlığının uç kısmındaki kapağı açmanız yeterli. Bu ürünleri fırın temizliğinde kullanmadan önce fırınınızı 40 derecede ısıtıp termostatı kapatırsanız daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

Ernet Sirkeli Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici Sprey Elma – 750 ml

Mutfak dostu Ernet ürünleri listemizin ikinci sırasında, Ernet sirkeli çok amaçlı yüzey temizleyici sprey elma – 750 ml var. Sirke katkılı özel formülü sayesinde mutfakta yağ, kir, kireç ve lekeler üzerinde etkili bu ürünler sayesinde pratik mutfak temizliği gerçekleştirebilirsiniz. Çok amaçlı temizleyici çeşitleri, evlerde ve ofislerde pek çok yüzeyin temizliğinde kullanılabilmekte. Çok amaçlı yüzey temizleyici sirkeli çeşitleri ise daha çok mutfak ve banyo temizliğinde tercih edilmekte. Bu ürünlerin bileşimindeki etken maddeler, temas ettikleri yüzeylerde derinlemesine temizlik ve hijyen sağlıyor. Mutfak temizliği için bu ürünleri en çok evye ve tezgah temizliğinde kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra çaydanlık, buzdolabı, bulaşık makinesi, fayans ve lavabo temizliği için de bu ürünleri değerlendirebilirsiniz.

Ernet sirkeli çok amaçlı yüzey temizleyici sprey elma – 750 ml ürünümüzü kullanmak için yüzeye püskürtme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ardından, yüzeyde kuruma sağlayıncaya kadar yüzeyi temiz bir bezle silebilirsiniz. Yüzeyde eğer yoğun miktarda kir ve yağ birikmişse, ürünü uyguladıktan sonra 10 dakika kadar bekleyebilirsiniz. Ürünü mutfak dolabı temizliği için kullanırken uygulamayı mutfak bezi ile gerçekleştirebilirsiniz. Buzdolabı temizliği için de kullanılabilecek bu ürünler, buzdolabı içindeki kirleri ve lekeleri etkin şekilde temizlemekte. Bu sayede, buzdolabı içinde kötü koku oluşumunu önlemekte. Buzdolabı temizliği için bu ürünleri sprey şeklinde uygulayabileceğiniz gibi, mutfak bezi üzerine dökerek de uygulayabilirsiniz.

Ernet Pro Active Paslanmaz Çelik Yüzey ve Ankastre Yağ ve Kir Sökücü – 435 ml

Mutfak dostu Ernet ürünleri listemizin üçüncü sırasında, Ernet Pro Active paslanmaz çelik yüzey ve ankastre yağ ve kir sökücü – 435 ml var. Paslanmaz çelik ve ankastre yüzeyler, estetik yönden mutfağa farklı bir nitelik kazandırır. Fakat bu yüzeylerin temizliği birçok kullanıcıya zor gelebilmekte. Temizlik sırasında doğru ürünler kullanılmazsa leke ve kirler, parmak izi ve su lekeleri daha kötü bir görünüm kazanabilir. Mutfak temizliği püf noktaları içinde bu yüzeylerin temizliğinde, paslanmaz çelik yüzeyler için özel olarak geliştirilen ürünleri kullanmak gerekir. Basit leke ve izleri ovma gerektirmeden kolayca çıkaran bu ürünler, yüzeyleri çizmeden parlatır. Ağır yağ ve kirleri çıkarmak için de yüzeye fazla baskı uygulamamak gerekir. Aksi durumda, yüzeylerde istenmeyen görüntüler oluşabilir.

Ernet Pro Active paslanmaz çelik yüzey ve ankastre yağ ve kir sökücü – 435 ml ürünümüz, özel formülü sayesinde yağ ve kirlerin kısa sürede yumuşamasını sağlıyor. Mutfak temizliği için evde ve ofiste rahatlıkla kullanabileceğiniz bu ürünleri davlumbaz, fırın, ocak, evye gibi tüm paslanmaz ve ankastre yüzeylere uygulayabilirsiniz. Ürünü uyguladıktan sonra mikrofiber mutfak bezi ile yüzeyin üzerinden geçebilirsiniz. Sarı mutfak bezi çeşitleri, yüzeylerde kalıntı bırakabiliyor. Bu da istenmeyen görüntülere yol açabiliyor. Temizlik sırasında eğer mikrofiber mutfak bezi kullanırsanız, bu gibi istenmeyen durumların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, bu ürünler kimyasal bileşen içerdiği için uygulama sırasında temizlik eldiveni kullanmanızda yarar var.

Ernet Hijyen Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici Sprey – 750 ml

Mutfak dostu Ernet ürünleri listemizin dördüncü sırasında, Ernet Hijyen çok amaçlı yüzey temizleyici sprey – 750 ml var. Çamaşır suyu katkılı özel formüle sahip bu ürünler, mutfak temizliği konusunda iyi bir seçim olabilir. Günlük mutfak temizliği içinde birçok yüzeyin temizliği ihmal edilebiliyor. Bunun sonucunda yüzeylerde kirlenme ve bakteri oluşumu görülebiliyor. Çamaşır suyu katkılı çok amaçlı yüzey temizleyiciler, bu gibi durumlarda daha etkili sonuçlar alınmasını sağlamakta. Benzer şekilde, mutfak dolaplarının temizliği de mutfak temizliği sırasında üzerinde yeterince durulmayan işlerden biridir. Mutfak dolaplarını silmek için iyi bir temizleyici arıyorsanız, bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ernet Hijyen çok amaçlı yüzey temizleyici sprey – 750 ml ürünümüz, kolay mutfak temizliği için en iyi ürünlerden biridir. Mutfakta yağ, kir, kireç, leke ve küfler üzerinde etkin çözümler sunan bu ürünler, mutfağınızın her köşesinde derinlemesine temizlik sağlayabilir. Bu ürünleri sprey formunda kullanabileceğiniz gibi, köpük formunda da kullanabilirsiniz. Sprey formu için uç kısmındaki kapağı açmanız yeterli. Köpük formu içinse kapağı kapalı tutabilirsiniz. Yüzeye uygulama yaptıktan sonra 1-2 dakika beklerseniz, daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Yüzeyi durulamak için, yıkanabilir yüzeylerde yıkama işlemi yapabilirsiniz. Yıkanamayan yüzeylerde ise nemli bir mikrofiber mutfak bezi ile silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ernet Limon Tuzu – 100 g

Mutfak dostu Ernet ürünleri listemizin beşinci sırasında, Ernet limon tuzu – 100 g var. Halk arasında limon tuzu olarak bilinen madde, aslında tuz değil, asittir. Çoğu kişi tarafından limondan elde edilen doğal bir madde olarak bilinen limon tuzu, aslında şekerden elde edilen sitrik asitli bir kimyasaldır. Temizlik alanında özellikle kireç çözmek için en ideal maddelerden biri olan limon tuzu, sert suları yumuşatma özelliğine sahiptir. Bunun için sabunlarda ve çamaşır deterjanlarında da kullanılır. Limon tuzu doğal mı, sorusuna cevap olarak limon tuzunun etkin bir kimyasal bileşik olduğunu söyleyebiliriz. Limon tuzu yenir mi, diye merak ediyorsanız, bazı limon tuzu çeşitlerinin gıda alanında kullanıldığını söyleyebiliriz. Fakat limon tuzunun gıda alanında evsel kullanımında bazı alerjik reaksiyonlar oluşabilir.

Ernet limon tuzu – 100 g ürünümüz, ince granüllü yapısı sayesinde mutfakta pek çok araç ve gerecin temizliğinde etkin çözümler sunmakta. Örneğin çaydanlık, su ısıtıcısı ve gider temizliğinde bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Limon tuzu ile çaydanlık temizliği yapmak için, önce çaydanlığınızı ve demliği kireçli kısmı geçecek kadar su ile doldurmalısınız. Kireç yoğunluğuna göre 1-2 kaşık limon tuzu ekledikten sonra ocağın üstüne koyabilirsiniz. Su kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika beklerseniz, çaydanlık ve demlikte kireç kalıntısı kalmayacaktır. Su ısıtıcısı temizliği için de aynı yöntemi kullanabilir, içine 2 kaşık limon tuzu ekleyebilirsiniz. Durulama işlemi sırasında bol su kullanmanızda yarar var. Gider temizliği içinse 2 çorba kaşığı limon tuzu üzerine 1 litre kaynar su dökebilirsiniz.

Ofix’te satışı devam eden diğer Ernet ürünlerini inceleyebilirsiniz. Kurumsal müşterilerimiz için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanmak içinse OfixPlus üyesi olabilirsiniz.

Tüm okurlarımıza sağlıklı, keyifli ve bol kazançlı günler diliyoruz…

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Lifestyle

Türkiye İlk Kez Sabah Maçlarına Çıkıyor: Ülkece Uyku Düzeni Dağılıyor

Yayınlandı

tarihinde

Türkiye olarak yıllardır gece maçına alışmış insanlarız.
20.45 mi? Mis gibi saat.
Çay koy, kanepeye yayıl, maçı aç.

Ama sabah 06.00’da milli maç izlemek…
İşte orada pek alışık değiliz gibi.

Bu Dünya Kupası’yla birlikte ilk kez “güne Türkiye maçıyla başlama” dönemine giriyoruz.
Yani artık alarm sesi bile stres yaratacak.

Sabah Alarmıyla Milli Duygu Aynı Anda Yaşanır mı?

Muhtemelen yaşanacak.

Çünkü milyonlarca insan ilk kez kendi isteğiyle 05.30 alarmı kuracak.
Normalde işe zor uyanan insanlar, Türkiye maçı için karanlıkta ayakta olacak.

Ve o sabah herkesin evinde aşağı yukarı aynı sahne dönecek:

  • Tek göz açık televizyonu açma çabası
  • Mutfakta sessiz sessiz kahve yapma
  • “Daha hava bile aydınlanmadı ya” söylemleri
  • İlk düdükle birlikte bir anda kendine gelme

Ofisler Birkaç Gün Hafif Dağılabilir

Şimdiden söyleyelim…
Bu maç saatleri ofis düzenini biraz bozacak gibi duruyor.

Çünkü biri maçı izlemek için 3 saat uyuyacak.
Biri “Uyumam ben” diyecek, öğleden sonra ekrana boş boş bakacak.
Birileri toplantıda istemsizce maç yorumu yapacak.

Hatta bazı ofislerde şu konuşmaların geçme ihtimali çok yüksek:

— “Kaçta yattın?”
— “Yatmadım.”
— “Maçı izledin mi?”
— “İkinci yarıyı hatırlamıyorum bile.”

FIFA Biraz Bizi Zorlamış Gibi

Maç saatleri şöyle:

  • 07.00
  • 06.00
  • 05.00

Yani biri özellikle “Türk halkının sabır seviyesi ölçülsün” istemiş gibi.

Ama işin garip tarafı şu:
Ne kadar erken olursa olsun, konu milli maç olunca insanlar yine ekran başına geçiyor.

Normalde sabah yürüyüşüne çıkmayan adam, Türkiye maçı için gün doğmadan kahveyle koltuğa kurulacak.

Bu Turnuvanın Gizli Kahramanı Kahve Olabilir

Bu süreçte en yoğun mesaiyi futbolcular kadar kahveler de yapacak gibi duruyor.

Çünkü sabah 5’te maç izlemek normal seyircilik değil.
Bir noktadan sonra hayatta kalma mücadelesine dönüyor.

Şimdiden bazı klasikler oluştu bile:

  • “Ben maçı ofisten açarım”cılar
  • Termosu akşamdan hazırlayanlar
  • Maç günü toplantıyı ertelemeye çalışanlar
  • Ve “Ben zaten erken kalkıyorum” diye hava atanlar

Ama Güzel Tarafı da Bu Galiba

Ne kadar uykusuz olursak olalım…
O saatlerde yine milyonlar aynı anda aynı maçı izleyecek.

Bir yanda kahve, bir yanda milli heyecan.
Göz yarı kapalı ama yorumlar tam gaz.

Çünkü Türkiye’de milli maç sadece futbol değil.
Biraz stres, biraz umut, biraz da “Bu maçı alırız” inadıdır.

Ve galiba ilk kez,
Dünya Kupası’nı “günaydın” diyerek yaşayacağız.

Okumaya Devam Et

Lifestyle

Eskiden “Çıkıp Alalım” Diyorduk, Şimdi Kargo 1 Gün Gecikince Sinirleniyoruz..

Yayınlandı

tarihinde

Türkiye’de e-ticaret artık sadece “internetten alışveriş” meselesi değil.
İnsanların günlük alışkanlıklarını değiştiren bambaşka bir düzene dönüştü.

Bir dönem internetten sipariş vermek insanlara riskli gelirdi.
Şimdi ise kargo bir gün geç kalsa herkesin canı sıkılıyor.

Çünkü alıştık.
Hem de çok hızlı alıştık.

Son 5 yılda Türkiye’de e-ticaret hacminin yaklaşık 12 kat artıp 10,6 trilyon liraya ulaşması da bunu açıkça gösteriyor.

Üstelik sadece para büyümüyor.
İşlem sayısı da inanılmaz seviyelere çıktı.

Bugün Türkiye’de e-ticaret işlem sayısı 25,85 milyara ulaşmış durumda.
Yani insanlar artık büyük küçük fark etmeksizin birçok ihtiyacını internetten çözmeye başladı.

Bir kulaklık…
Bir kahve makinesi…
Bir paket fotokopi kağıdı…
Hatta ofisin çayı kahvesi bile artık birkaç dakikada sipariş veriliyor.

Dolar bazında bakıldığında da tablo aynı.
Türkiye’nin e-ticaret hacmi 43 milyar dolardan 115,4 milyar dolara yükseldi.

Aslında bu değişimi anlamak için istatistiklere bile çok gerek yok.

Çevremize bakmamız yeterli.

Eskiden biri bir şey alacağı zaman mağaza mağaza gezerdi.
Şimdi önce telefondan fiyat bakılıyor.
Yorum okunuyor.
“Yarın gelir mi?” diye teslimat süresi kontrol ediliyor.

Hatta bazen mağazada görülen ürün bile internetten sipariş ediliyor.

Çünkü artık insanlar sadece ürün almıyor.
Kolaylık satın alıyor.

Özellikle şirketler tarafında bu durum çok daha net hissediliyor.

Kimse tek bir eksik için gün içinde farklı yerlere yetişmeye çalışmak istemiyor.
Kırtasiye ayrı yerden, temizlik ürünü başka yerden, kahve başka yerden derken iş uzayıp gidiyor.

Bu yüzden Ofix gibi platformlar son dönemde şirketlerin işini ciddi anlamda kolaylaştırmaya başladı.

İnsanlar artık ofis ihtiyaçlarını tek tek düşünmek yerine, tek noktadan hızlıca çözmek istiyor.
Ürün bulunsun, fiyat uğraştırmasın, sipariş zamanında gelsin yeterli oluyor çoğu zaman.

Geldiğimiz noktada e-ticaret artık ekstra bir seçenek değil.
Günlük hayatın normal akışına dönüşmüş durumda.

Ve görünen o ki insanlar bu hızdan kolay kolay vazgeçmeyecek.

Okumaya Devam Et

Beyaz Yakalım

Neden Her İki Beyaz Yakalıdan Biri “Ben Bunu Daha Ne Kadar Yapacağım” Diyor?

Yayınlandı

tarihinde

İş sandığın şey aslında biraz daha fazlası.
Beyaz yakalılar için iş, sadece maaş değil. Kimse sabah kalkıp “bugün de Excel açayım, hayatımın anlamı bu” diye uyanmıyor.

İş; kendini kanıtlama, bir yere ait olma, “ben bir şey yapıyorum” hissi.
Bir nevi kimlik.

Ama işte tam burada işler karışıyor.
Çünkü beklenti büyüdükçe, hayal kırıklığı da büyüyor.


Herkes süper kahraman… ama kimse o kadar güçlü değil

Modern iş hayatı sana şunu söylüyor:
Hem hızlı ol, hem iyi ol, hem ulaşılabilir ol, hem de asla yorulma.

Yani bir nevi:
“Makine gibi çalış ama insan gibi hissetmeye devam et.”

Bir noktadan sonra bu denklem bozuluyor.
Ve insanlar şunu düşünmeye başlıyor:
“Ben mi abartıyorum, yoksa bu gerçekten fazla mı?”

Spoiler: Fazla.


Mesai bitiyor… ama aslında bitmiyor

Ofisten çıkıyorsun ama iş kafadan çıkmıyor.
Mail gelirse bakılıyor.
Mesaj gelirse cevaplanıyor.
“Bir bakayım” diye açılan laptop 2 saat kapanmıyor.

Sonra bir de hayat var:
Ev, düzen, sorumluluklar…

Yani günün sonunda sadece çalışmıyorsun,
sürekli bir şeyleri yetiştiriyorsun.


Aynı iş, farklı hayatlar

Aynı pozisyonda iki kişi düşün.
Biri daha az çalışıyor ama daha çok kazanıyor gibi hissediyorsun.

Ya da şöyle:
Çok emek veriyorsun ama kimse fark etmiyor.

İşte o an bir şey kırılıyor.

Çünkü mesele sadece para değil.
Mesele “karşılığını alıyor muyum?” hissi.


Bugün birçok beyaz yakalının kafasında dönen o soru tam da buradan çıkıyor:
“Ben bunu daha ne kadar yapacağım?”

Çünkü mesele işin kendisinden çok,
o işin hayatın içindeki yerinin giderek büyümesi.

Ve belki de asıl ihtiyaç,
daha fazla çalışmak değil…
daha dengeli yaşamak.

Okumaya Devam Et

Trendler