Not ve Teknik Kağıtlar
Hangi alanda çalışıyorsanız çalısın masanızda bulundurmanız gereken en önemli ürünlerden biridir not kağıtları. Ders çalışırken not almayı, günlük yapılacak bilgileri kaydetmeyi, iş arkadaşlarınıza küçük notlar bırakmayı sevenlerin tercih ettiği bu ürünler hayatınız kolaylaştıracaktır. Çalışma ortamlarının en temel ihtiyaçlarının başında gelmektedir not kağıtları.
İş yerlerimizde ve eğitim hayatımızda birçok farklı kâğıt çeşidine ihtiyaç duymaktayız. Kâğıtlar özelliklerine, üretilen malzemesine, kullanım alanlarına ve karşıladığı ihtiyaçlara göre farklılık göstermektedir. Teknik kâğıtlar çoğunlukla birçok sunum ve projede kolay çözümler sunar.
Yapışkanlı Not Kağıtları
Ofis çalışanlarının ve öğrencilerin favori kırtasiye ürünlerinin başında yer alan yapışkanlı not kâğıdı modelleri küçük olmalarına rağmen farklı özelikleri sayesinde kullanıcılara farklı deneyimler yaşatmaktadır. Yapışkanlı not kâğıtları arka kısımlarında bulunan yapışkanlı bölüm sayesinde önem arz eden notlarınızı masanıza, bilgisayar ekranınıza, kapınıza ya da dilediğiniz farklı bir yere yapıştırabilirsiniz.
İngilizce’de post-it note şeklinde de adlandırılan yapışkanlı not kâğıtları birbirinden farklı şekil, ebat, adet ve renklerde satılmaktadır. Kullanım alanı açısından çok yönlü olan bu ürünler, günlük hayatta bizlere kolaylık sağlamaktadır.
Küp Not Kâğıtları
Küp not kâğıtlarını günümüzde eğitim kurumlarından ofislere kadar pek çok alanda kullanabilirsiniz. Ofis masanızda mutlaka bulundurmanız gereken bir şey varsa, dilediğiniz her an erişebileceğiniz not kağıtlarıdır. Not kâğıtları aynı zamanda sadece belirli ortamlarda kullanılan ürünler değildir, yolda yürürken, dışarıda bir kafede otururken, aniden aklımıza gelen parlak bir fikri not almak amaçlıda kullanabilirsiniz.
Flipchart (Pano) Kâğıtları
İş toplantılarının, eğitimlerin, seminerlerin ve konferansların önemli araçları arasında olan Flipchartlar ve Flipchart kağıtları ofislerde sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Flipchart kağıtları aynı zamanda pano kâğıdı olarak bilinmektedir. Flipchart kağıtlarının ölçüleri değişiklik göstermektedir. Kullanıcıların istek ve ihtiyaçları bu konuda büyük rol oynamaktadır. Flipchart kağıtları arasında seçenek olarak baktığınızda düz (boş), kareli, çizgili alternatifler olduğunu görebilirsiniz. Üstelik renk skalası da oldukça geniştir. Flipchart kağıtları alırken sunum yapacağınız panolara uyumlu ürünler seçmelisiniz.
Flipchart kağıtları üzerine Flipchart kalemleri kullanmanızı tavsiye ederiz.
Plotter Kağıtları
Plotter yazıcılar bildiğimiz yazıcı ve fotokopi makinelerinin daha büyük versiyonlarıdır. Klasik yazıcılar genelde A4 maksimum A3 çıktısı alabilirken plotter yazıcılarda A2. A1, A0 vb. daha büyü ebatlarda baskılar alınabilmektedir.
Plotter kâğıtları, piyasa içerisinde A0, A1 ve A2 olarak adlandırılır. Genellikle proje baskıları, mimarlık ve tasarımlar, mühendislik ve teknik tasarılar plotter kâğıtları üzerine basılmaktadır. Kalın ve dayanıklı bir kâğıt türü olan plotter kâğıtları torsuz olması kaliteli bir baskı için önemlidir. Sitemizde rulo halinde satışa sunulan bu plotter kâğıtları 80 g/m² ağırlığındadır.
Aydinger Kâğıtları
Aydınger kâğıdı bir görseli veya çizimi başka bir yüzeye aktarmak için kullanılabilen bir kâğıt çeşididir. Aydınger kâğıdını en sık kullanan kişiler arasında mimarlar gelmektedir. Bitmiş çizimleri aydınger kâğıtları üzerine geçirerek ve birleştirerek tasarımı tam boy olarak görme imkanları olur. Aydınger kâğıdı üzerine çizim için kurşun kalem, tükenmez kalem ve işaretleyiciler kullanabilirsiniz.
Aydınger kâğıdının yüzeyi yarı şeffaf, yağsız, açık renkli ve parlak bir kâğıttır. Bu kağıtlar tamamen beyazlaştırılmış kimyevi bir madde olan selülozdan üretilmiştir. Selüloz bitkilerin yapısının büyük bir bölümünü oluşturan bir karbonhidrattır. Aydınger kâğıdını hangi amaç için kullanmak istiyorsanız ona göre kalınlığı değişir. Aydınger kâğıdı ebatları tabaka ve rulo şeklinde değişmektedir. Bununla beraber rulo uzunluğu ve genişliği de farklılık göstermektedir.
Eskiz Kâğıtları
Eskiz kâğıtları, aydınger kâğıtlara benzer nitelikte bir kâğıt ürünüdür. Yarı saydam bir yüzeye sahip olduğu için, alt yüzeydeki kâğıdın daha iyi bir şekilde kopyasının çekilmesine yardımcı olur. Aydınger kâğıdına göre yüzeyi daha pürüzlü ve mattır. Bu yüzden çizim yaparken daha dikkatli olmak gerekir. Eskiz kâğıtlar hazır kesilmiş ebatlarda olmakla beraber plotter kâğıtları gibi rulo olarak satılabilmektedir. Düzeltme işlemine daha fazla olanak tanıdığı için eskiz kâğıtları tasarımcılar, mimarlar, mühendisler ve öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Gramaj ve boyutu değişken olmakla birlikte beyaz ve saman rengi gibi renkleri bulunmaktadır.
Karbon Kâğıtları
İş hayatının temiz ve hızlı kopyalama araçlarından biridir Karbon kâğıtlar. Karbon kâğıdı yazıların aynı bir kopyasını alttaki kâğıda geçirmek için kullanılan bir tarafı özel boyalı bir çeşit kopya kâğıdıdır. İki kâğıt arasına koyacağınız kopya kâğıtları ile kağıdınızda bulunan yazı veya şekil diğer kâğıda olduğu gibi geçecektir. Karbon kâğıdı ne kadar kaliteli olursa beklediğiniz sonucu elde etmeniz de bir o kadar kolay olacaktır. Genellikle A4 dosya boyutuna göre üretilen karbon kâğıtların en çok tercih edilen renkleri siyah ve mavidir.
Asetatlar
Asetat kâğıdı ince hastane filmini andıran saydam kâğıt türüne denir. Asetat kâğıdı seminerlerde, kongrelerde, ilköğretimde tepegözle yapılan sunumlarda kullanılır. Asetat kâğıdının üzerine yazmak için özel asetat kalemleri vardır, bu kalemler sayesinde istediğiniz şekli çizebilir ve tepegöz sayesinde tahtaya yansımasını sağlayabilirsiniz.